Cabrils inaugura el nou institut [VÍDEO]

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, ha inaugurat aquest matí el nou institut de Cabrils, en un acte que també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales; el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas; la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès, Carmina Piña; i el director de l’institut de Cabrils, Jordi Xaubet, entre altres autoritats.

L’acte ha començat a les 11.30 h d’aquest dilluns 12 de desembre, quan l’alcaldessa de Cabrils i la resta d’autoritats han rebut la consellera, que posteriorment ha descobert la placa d’inauguració del centre situada a una de les parets del pati del nou equipament. Tot seguit ha començat la visita guiada a les instal·lacions, on la consellera d’Ensenyament, acompanyada de la resta d’autoritats, ha visitat les diferents aules i ha conversat amb alumnes i professors.

L’acte ha continuat al pati de l’institut, on han tingut lloc els parlaments per part del director de l’institut, els alumnes del centre, l’alcaldessa de Cabrils i la consellera d’Ensenyament, qui ha destacat que els 3,5 milions d’euros que la Generalitat ha destinat al centre són una inversió de futur i ha afegit que “les escoles i els instituts són el més important que té un poble”.El progrés del país depèn del vostre progrés, del que aprengueu i del que decidiu canviar per tal que aquest sigui un país millor”, ha destacat.

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, ha emfatitzat davant els alumnes i els pares que s’han acostat fins al centre, que el nou institut “ha tardat set anys, però ha valgut la pena i ha afegit que ara s’han d’aprofitar aquestes parets i treballar molt”. “Avui no només estrenem l'edifici, sinó que també celebrem la majoria d'edat de l'institut”, va remarcar Jordi Xaubet.

El punt final l’han posat els alumnes del centre, que han interpretat la peça “I feel good” damunt l’escenari del pati de l'institut.

D’aquesta manera ha quedat inaugurat oficialment el nou institut de Cabrils, que ja va iniciar l’activitat el passat 17 d’octubre amb 294 alumnes —tot i que el centre en té capacitat per a 360—, substituint així les instal·lacions provisionals que fins ara hi havia a la masia Mas Maria. Fins al setembre del 2009, els joves cabrilencs que cursaven l’ESO havien de desplaçar-se fins a l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

Les obres del nou edifici van començar el 22 de maig del 2015 i tenien una durada prevista de 14 mesos, però uns imprevistos als inicis de les obres van obligar a prolongar el termini d’acabament obligant a fixar una nova data d’acabament, tot i que finalment ha pogut estar enllestit abans del termini previst.

Amb la inauguració del nou edifici, que compta amb una superfície total construïda de 2.990 m2 distribuïts en tres plantes i alberga tres línies d’educació secundària, es satisfà una demanda existent a Cabrils.

Podeu veure el vídeo de la inauguració oficial de l'institut, en aquest enllaç.

COMPARTIR A
Share Button