L'Ajuntament de Cabrils treballa activament per reparar els desperfectes dels aiguats i evitar que tornin a produir-se danys similars

Mentre continuen les tasques per reparar els danys i restablir la normalitat pels forts aiguats registrats els passats 12 i 13 d’octubre a Cabrils, l’Ajuntament també treballa per millorar algunes infraestructures hídriques de la xarxa de serveis de clavegueram i pluvials.

Des del consistori s’han marcat com a prioritàries aquelles incidències més urgents que comportaven una afectació directa per als cabrilencs i cabrilenques. És el cas del carrer Muntanya i del carrer Roures —on ja s’ha dut a terme la reparació amb un cost final de 23.327 i 12.969 euros respectivament— o també del torrent de la Vinya, on s’ha treballat inicialment per garantir la seguretat i les necessitats urgents dels veïns i veïnes, però que encara caldrà actuar en fases posteriors com a conseqüència del mal estat en què va quedar la infraestructura viària.

En aquest mateix ordre de prioritats també es troben les actuacions als carrers Jaume Balmes, La Resclosa i Lledoners, així com els torrents d’En Xifré i de la urbanització Sant Jordi-La Galbanya, i la xarxa d’aigües residuals de la urbanització La Vinya.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Cabrils està previst actuar a les infraestructures de la riera de Cabrils, el torrent Roldós i el torrent de la Vinya. A partir de les següents setmanes, quan s’adjudiqui el contracte d’execució d’obres, i durant els pròxims mesos s’actuarà en els trams més malmesos de la Riera de Cabrils, que complementaran les obres que actualment s’estan duent a terme. D’altra banda, estan pendents d’iniciar les actuacions al torrent Roldós i al torrent de la Vinya, aquest darrer en fase d’elaboració del projecte.

Els més 250 litres per metre quadrat que van caure a Cabrils —el registre més important dels últims vint anys— van ocasionar danys importants, la reparació dels quals han estat valorats en més de dos milions d’euros només en infraestructures i equipaments públics. Per tal de poder finançar el cost d’aquestes reparacions s’ha demanat ajudes econòmiques a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya, malgrat que encara no s’ha obtingut resposta.

COMPARTIR A
Share Button