El Museu Municipal de Cabrils acull la presentació del llibre 'Arran del Camí Ral', amb imatges inèdites de Cabrils

El dissabte 3 de desembre a les 19.30 h el Museu Municipal de Cabrils acollirà la presentació del llibre de fotografies “Arran del Camí Ral. De Barcelona a Arenys de Mar 1880 – 1920”, del vilassarenc Joan Sala Grau.

La presentació del llibre, que anirà a càrrec de Laura Bosch, gerent del Museu Municipal de Cabrils i del propi autor, s’acompanyarà d’una exposició única i inèdita de fotografies del poble així com d’altres municipis de la comarca que estarà oberta al públic fins passat Nadal.

L’obra “Arran del Camí Ral” consta d’una selecció de més de 350 fotografies, moltes d’elles inèdites pel que respecta a Cabrils, compreses entre els anys 1880 i 1920 a través d’un eix comú: el Camí Ral.

Aquestes imatges, acompanyades dels textos de l’autor, il·lustren la vida quotidiana i, de retruc, l’activitat social, política i econòmica de 21 municipis de les comarques del Barcelonès i el Maresme, entre ells Cabrils, en el canvi de segle XIX al XX.

Per Joan Sala,el repte més important ha estat trobar imatges de totes les poblacions, un total de 21 incloent-hi Barcelona”. Sala afirma, també, que "la intenció d’una obra com aquesta és per palesa la importància d’aquest Camí Ral per a les poblacions de la zona, que durant tants anys va ser maltractat per les autoritats i que la voluntat dels ciutadans va aconseguir transformar en una gran font de riquesa”.

COMPARTIR A
Share Button