Els Mossos d'Esquadra organitzen una sessió informativa sobre ciberseguretat a Cabrils

La xerrada, que tindrà lloc el 15 de novembre a les 20 h al centre escolar Mas Maria, està adreçada a alumnes, docents i mares i pares, i té com a objectiu prevenir les conseqüències d'un mal ús d'Internet.

Les noves tecnologies estan canviant a un ritme vertiginós la manera que tenim de treballar, consumir, relacionar-nos, viatjar i fins i tot de viure.

I tot i tenen els seus avantatges, també poden convertir-se en una arma de doble tall; sobretot per la franja de la població més vulnerable: els menors, el sector de la població més susceptible a patir les conseqüències d’un mal ús d’Internet.

De fet, en els darrers anys s’ha produït un augment dels incidents a Internet com a conseqüència de les noves tecnologies (telèfons i televisors intel·ligents, tauletes i videoconsoles entre d’altres) i de l’auge de les xarxes socials i dels usuaris que en fan ús.

Dins d’aquest marc, els Mossos d’Esquadra de Premià de Mar han organitzat una sessió informativa a l’escola Mas Maria de Cabrils per al pròxim 15 de novembre a les 20 h adreçada a alumnes però també a mares, pares i docents per tal de fer prevenció i tractar les principals problemàtiques a Internet amb les que es poden trobar els joves en aquesta nova etapa de la seva vida i sobre les quals cal estar informats i alerta.

A la sessió informativa es tractaran els següents temes:

  • Necessitats i situació real de l’ús de les xarxes socials.
  • Problemàtiques: ciberbullying, imatges a la web, grooming, sexting.
  • Altres aplicacions.

Des dels seus inicis, aquestes xerrades impartides pels Mossos d’Esquadra han tingut molta demanda per part dels centres educatius, però amb l’augment de l’ús d’Internet i les xarxes socials la Policia de la Generalitat sempre intenta buscar noves eines i maneres de poder fer arribar els consells de seguretat i recomanacions als menors i joves.

COMPARTIR A
Share Button