Comença l'activitat escolar al nou Institut de Cabrils

El nou Institut de Cabrils ja és una realitat. Des d’aquest dilluns 17 d’octubre els alumnes d’ESO ja fan classe al nou centre, que està ubicat a l’avinguda de les Escoles, on també hi ha el Pavelló Municipal i els dos centres de primària del municipi, L’Olivera i el Mas Maria.

L’Institut, que compta amb una superfície total construïda de 2.990 m2 distribuïts en tres plantes, alberga tres línies d’educació secundària, té capacitat per a 360 alumnes i compta amb un total de 12 aules d’ESO i 9 altres aules entre les quals hi ha el laboratori, el taller o les aules de música i dibuix entre d'altres.

Les obres de l’institut van començar el 22 de maig del 2015 i tenien una durada prevista de 14 mesos, però uns imprevistos a l'inici de les obres van obligar a prolongar el termini d’acabament.

És per això que l'Ajuntament de Cabrils ha volgut agrair l'esforç dels tècnics d'obra i de l'empresa constructora, que han permès avançar la data de finalització dels treballs.

Per altra banda, el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cabrils, Oriol Gil, ha volgut destacar que “el nou centre té unes infraestructures més adequades i unes aules més equipades i confortables”.

De moment el nou centre només oferirà el servei d’Educació Secundària Obligatòria però Gil recorda que en el nou edifici hi ha espai perquè en el futur s’hi puguin oferir les dues línies de batxillerat o cicles formatius.

Fins a l’any 2009, bona part dels joves cabrilencs que cursaven l’ESO havien de desplaçar-se fins a l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt però aquell mateix any es va instal·lar provisionalment l’Institut de Cabrils a la masia Mas Maria.

A partir d’ara, els estudiants d’ESO de Cabrils ja poden gaudir d’unes instal·lacions completament noves.

COMPARTIR A
Share Button