L'Ajuntament de Cabrils demanarà que es declari el municipi zona catastròfica

L'Ajuntament de Cabrils, juntament amb els de Cabrera i Vilassar de Mar, han acordat en una reunió d'urgència celebrada aquest divendres 14 d'octubre, demanar que es declari la zona catastròfica als tres municipis arran dels danys causats per les fortes pluges torrencials dels dies 12 i 13 d'octubre.

Durant la reunió, on ha acudit l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, juntament amb els alcaldes de Cabrera i Vilassar de Mar, Jordi Mir i Damià del Clot, així com diversos regidors dels tres ajuntaments, s'ha acordat realizar els tràmits necessaris per a demanar els ajuts corresponents a les administracions. L'alcalde de Vilassar de Mar ha afirmat: "hem acordat entre els tres ajuntaments demanar totes les ajudes que facin falta a les tres administracions: la Diputació, la Generalitat i el Ministeri d'Interior".

Per altra banda, Lina Morales ha declarat que després dels aiguats caiguts a Cabrils, "el municipi ens ha quedat bastant afectat, sobretot a les zones de torrents i rieres".

De fet, l'alcaldessa ha destacat que una de les raons per les quals es demanarà al govern de l'estat que declari zona catastròfica és per ajudar els veïns. "Nosaltres tenim ajudes del Govern i la Generalitat però entenem que els privats no, i per això volem demanar que es declari zona catastròfica".

Cal recordar que les fortes pluges registrades els dies 12 i 13 d'octubre han deixat un total de 220,3 litres per metre quadrat (dels quals 84,4 litres van caure en tan sols trenta minuts) i diversos desperfectes tant en espais públics com privats.

COMPARTIR A
Share Button