Cabrils ja compta amb tres cries de la tortuga mediterrània

El Centre de Conservació, Reproducció i Reintroducció de la tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) de Cabrils ha ampliat la família. El centre compta des de diumenge amb tres cries, que se sumen als nou membres cedits el passat 11 de juliol pel Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), a Masquefa.

El centre, que es va inaugurar el passat dissabte 1 d'octubre, s'ubica a l'entorn natural de l'Arborètum de Cabrils, i és un dels quatre centres que treballen per afavorir la reproducció d'aquesta espècie a Catalunya, que es troba en perill d'extinció.

La primera cria de tortuga va néixer un dia abans de l'acte d'inauguració. Aquest fet és una mostra de la bona aclimatació dels tres mascles i les sis femelles que hi conviuen en aquest espai des del juliol.

Les tortugues es troben en un terreny de l'Arborètum on s'hi han instal·lat tanques, terraris per solàrium i un tancat que es convertirà en la sala d'hibernació. "Aquest espai és com un paradís per a elles", comenta el responsable de l'espai, Xavier Castañer, que dóna per fet que després de mig any d'alimentació i de mig any d'hibernació, la família passarà a ser nombrosa, amb una descendència d'una trentena d'exemplars.

El projecte, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Cabrils, l'Escola de Natura URSUS i el CRARC, implica que aquestes cries que neixin en captivitat tornaran al centre de Masquefa, des d'on es fan els alliberaments a l'entorn natural.

COMPARTIR A
Share Button