El rellotge de sol de Can Serraclara, obra de Salvador Dalí

El Museu Municipal de Cabrils ha desvelat que el rellotge de sol de la façana de la masia de Can Serraclara podria ser obra de l’artista català Salvador Dalí. Així ho va fer saber la gerent del Museu, Laura Bosch, el darrer dissabte, durant l’acte de presentació de restauració del rellotge de sol de l’església del municipi de 300 anys d'antigor.

La descoberta de l’autoritat del rellotge de sol ha estat possible gràcies a l’inventari que la Laura Bosch ha estat realitzant al municipi i que ha recollit fins a una cinquantena de rellotges de sol en tot el poble, que tothom qui va voler va poder visitar diumenge.

Segons explica la gerent del Museu, Salvador Dalí havia passat diversos mesos d’estiu a la masia de Can Serraclara, una nissaga de la burgesia barcelonina, que s'ha convertit en el restaurant Can Rin. Aquesta relació de l'artista català, a més de les seves inicials S i D al centre del rellotge, permet assegurar a la Laura Bosch que Dalí va ser el seu autor. Ara, s'ha enviat tota la documentació a la Fundació Gala-Dalí, que no tenien coneixement d’aquest fet.

La darrera setmana, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni també va tenir lloc el procés de restauració del rellotge de sol de l'església de Cabrils, situat a la façana de ponent (carrer Mestre Jambert). La restauració la va efectuar l’Albert Mollar, que va aixecar una plantilla del rellotge original, a partir d'un calc, amb les sanefes, el lema i les línies solars, i va obtenir una mostra in situ de les terres emprades per a la confecció de l'original durant el segle XVIII per tal de poder pintar-lo amb els mateixos colors i tonalitats.

En els pròxims mesos, es volen oferir noves visites per tots aquells que no van poder assistir per conèixer tots els detalls.

COMPARTIR A
Share Button