L'Ajuntament de Cabrils desmenteix l'augment delictiu al municipi

L’Ajuntament de Cabrils ha desmentit les informacions que en els últims dies han aparegut a diversos diaris on es publica un estudi de la Unió Catalana d’Entitats Asseguradores de Catalunya (UCEAC). En aquest estudi s’apunta Cabrils, junt amb altres municipis de la Costa del Maresme, com un dels de més risc de patir robatoris amb força a domicili. El consistori ha informat que els robatoris a domicili han disminuït més d’un 22% el darrer any.

Segons s’informa des de l’Ajuntament, les notes publicades als mitjans no es corresponen amb la realitat. L’estudi a què fan referència les notícies, es correspon amb dades de les companyies asseguradores, dades que no són les oficials, ja que comptabilitzen els fets comunicats pels assegurats a les seves companyies d’assegurances, no amb els fets realment ocorreguts. Aquest fet fa que la realitat quedi deformada, ja que quan es fan els càlculs no es fan sobre el total de fets que es coneixen sinó sobre els fets que té coneixement una asseguradora. D’aquesta manera, potser que a uns municipis hi hagi més persones que contracten assegurances que a d’altres i per tant es comuniquin més fets en aquell lloc o a l’inrevés.

En paraules de Daniel Sanabria, cap de la policia local de Cabrils; “les dades oficials, són aquelles que es corresponen amb els fets que els ciutadans denuncien davant la policia, i en aquest sentit, els fets denunciats a Cabrils són molt inferiors a períodes anteriors”. D’aquesta manera, segons les dades de la darrera Mesa de Coordinació Operativa de la Junta Local de Seguretat, que agrupa les dades obtingudes per la policia local i pels mossos d’esquadra i que es va celebrar el passat 3 d’agost, comparant el període interanual comprès entre el juny de 2014 a juny de 2015 i entre el juny de 2015 a juny de 2016, els delictes en general han disminuït un 3,94%, mentre els delictes de robatori amb força en interior de domicili ho haurien fet més d’un 22%, concretament un 22’41%.

Aquesta reducció contrària a la tendència general a l’alça a la resta del territori català, es deu, segons Sanabria, a: “la important inversió i esforç que està realitzant el Govern municipal en matèria de seguretat, que ha dotat el municipi de càmeres de videovigilància i que manté la policia local com una de les seves prioritats”. Tanmateix, apunta l’excel·lent col·laboració i coordinació amb l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar dels Mossos d’Esquadra, com a factor d’èxit en la consecució de bons resultats.

Pel comandament, “les bones xifres no ens poden fer baixar la guàrdia perquè sí que és cert que un territori amb la tercera renda per càpita del país és òbviament objectiu dels lladres. Tot i així, hem de ser conscients que l’orografia (amb urbanitzacions que no tenen accés directe a l’autopista, com sí passa a municipis veïns) i el bon treball de prevenció, fan que siguem dels municipis amb un índex de delinqüència dels més baixos del Baix Maresme”.

La policia local ha rebut informacions els darrers dies sobre veïns que han rebut la visita de comercials d’empreses d’alarmes que mostraven als veïns les notícies aparegudes als mitjans, intentant vendre els seus productes en base a aquesta informació, que segons Sanabria, tenint en compte aquesta casualitat, és “com a mínim sesgada”.

COMPARTIR A
Share Button