Cabrils reforça la seva aposta per la recollida selectiva

L'Ajuntament de Cabrils ha fet una aposta per millorar el servei de recollida selectiva del municipi aprofitant l'entrada en vigor del nou contracte del servei.

Amb l'objectiu d'incidir i reforçar en la necessitat i la importància de la recollida selectiva, una de les actuacions ha estat la progressiva renovació dels contenidors d'aquestes tres fraccions (envasos, vidre i paper-cartó). Els contenidors de rebuig i orgànica, però, es mantenen, ja que el servei de recollida depèn d'una altra empresa. No obstant això, s'ha fet renovació de la imatge de tots els contenidors del municipi. En aquest sentit, uns adhesius permetran identificar millor els contenidors amb l'objectiu de clarificar a on s'ha de dipositar cada residu.

Els nous contenidors permeten que hi hagi menys impropis i el servei sigui més eficient. Cal recordar la importància de dipositar cada residu en el contenidor que li pertoca, aconseguint-ne així el seu reciclatge i, per tant, la reutilització del material del qual estigui fet, reduint l'explotació de les matèries primeres, el consum d'energia i l'emissió de gasos contaminants.

També s'ha fet una anàlisi per estudiar la ubicació idònia de les illes de recollida selectiva. Per aquest motiu, és possible que hi hagi algun canvi puntual en la situació d'alguns dels contenidors.

Paral·lelament a aquestes accions, també es vol fomentar el reciclatge de l'oli usat amb la incorporació d'un nou sistema de recollida de l'oli de cuinat usat posant a disposició dels ciutadans, a través de dos punts de recollida. L'alternativa és la deixalleria municipal o la deixalleria mòbil però amb aquests dos contenidors s'evitaran desplaçaments i es facilitarà la col·laboració ciutadana.

Una altra de les apostes de l'Ajuntament són les obres de millora a la deixalleria mancomunada amb Cabrera de Mar i Vilassar de Mar. Pròximament, s'oferirà més informació.

COMPARTIR A
Share Button