CABRILS ES VESTEIX DE FESTA AMB L'ESTELADA

  • La bandera és un regal de l’Assemblea Nacional Catalana (ACN)
  • L’Estelada té un doble motiu: sumar-se a la campanya "Per festa major, posa l’estelada al balcó", promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana, i reafirmar el compromís del govern local davant el procés independentista de Catalunya

Dissabte 3 de maig. L'Ajuntament de Cabrils ha alçat l'estelada als jardins de l’entrada del poble en un acte conjunt amb l’Assemblea Nacional Catalana de la localitat. La bandera independentista està penjada des d’ahir divendres 2 de maig al vespre, coincidint amb els actes d’inauguració de la Festa Major de la Santa Creu de Cabrils, que té lloc aquest cap de setmana. "Aquesta Festa Major, més que mai, Cabrils s’ha de vestir amb l’Estelada. Aquest 2014 és un any històric", ha manifestat Lina Morales, alcaldessa del municipi.

La penjada de l’Estelada és de caràcter permanent fins que Catalunya esdevingui un Estat propi. "Fins ara, com que governàvem amb el PP, no la penjàvem, però ara que hem trencat el pacte, la pengem", ha remarcat l’alcaldessa de Cabrils.

L'acte l’han protagonitzat Pilar Llongueras, presidenta de l’ANC de Cabrils, i Lina Morales, alcaldessa del municipi. Lina Morales s’ha mostrat agraïda pel regal de l’Estelada i ha manifestat que "tots els gestos sumem i contribueixen en la construcció de Catalunya com a Estat propi. I el paper dels ajuntaments en el procés cap a l’Estat català és vital, per no dir dels més importants".

L’ANC de Cabrils ha regalat l’Estelada a Lina Morales en reconeixement al seu compromís vers el procés independentista i el dret a votar demostrat en diversos actes públics, especialment davant la polèmica suscitada recentment per la declaració d’intencions del consistori de cedir el padró per a la consulta del 9N.

Durant el cap de setmana, també hi ha penjada una estelada al balcó de l’edifici municipal coincidint amb la Festa Major.

No és la primera vegada que l’Estelada oneja Cabrils. Per la Diada del 2012 es va penjar al balcó i va ser cremada en diverses ocasions.

Repercussió a la premsa:

Àudio de l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, on detalla que han pres la decisió perquè ja no governa amb el PP.

COMPARTIR A
Share Button