La masia Mas Maria, el nou equipament social de Cabrils

L'equip de govern de Cabrils treballa en l'estudi que ha de definir l'espai de la masia Mas Maria. Actualment, aquest espai l'ocupa l'institut municipal, que deixarà pròximament aquest equipament per traslladar-se al nou edifici, situat a l'avinguda de les Escoles.

La setmana passada el govern municipal va rebre l'encàrrec de la representació de joves de la vila que varen prendre part del projecte de pressupostos participatius. Els alumnes de 6è de primària de les escoles L'Olivera i el Mas Maria i els nois i noies de 1r d'ESO de l'Institut van decidir amb 76 vots a favor dels 153 totals l'opció d'un espai juvenil. “Cabrils ja disposa d'un espai jove (l'Altell), però durant les dinàmiques prèvies a la votació els joves demanaven que l'espai fos més gran i amb més espais” comenta el regidor de Participació, Miguel Doñate.

“El resultat del procés participatiu reforça la nostra aposta per destinar la masia a un ús social, especialment pel jovent de Cabrils, i alhora ens fa l'encàrrec directe de començar-hi a treballar ara”, comenta el regidor de Joventut, Oriol Gil, que afegeix “a la legislatura anterior ja teníem pensat fer el projecte de convertir la masia en un espai juvenil, però el fet que l'institut encara en faci ús ens ho va fer posposar”.

L'acord de legislatura entre els partits que formen l'actual govern municipal, Convergència i Unió i Municipalistes per Cabrils, ja plantejava destinar l'equipament a un centre juvenil autogestionat i, alhora, reforçar el personal i els serveis del Punt d'Informació Juvenil l'Altell.

L'Ajuntament ja ha començat a contactar amb altres administracions per tal de buscar suport tècnic i econòmic, alhora que començarà a fer una roda de visites a altres equipaments juvenils que tinguin característiques semblants per tal de traslladar a Cabrils aquelles idees d'espais que funcionen.

COMPARTIR A
Share Button