Crida al civisme per evitar l'abocament descontrolat de voluminosos

L'Ajuntament de Cabrils fa una crida al civisme i recorda el servei de recollida a domicili de voluminosos, mobles i electrodomèstics que s'ofereix als ciutadans. Aquest servei addicional pretén facilitar la correcta gestió dels residus que, per les seves dimensions, no caben als contenidors de la via pública i que acostumen a ser difícils de transportar (mobles, estris vells, matalassos, somiers, fèrrics i altres materials rebutjats).

Els usuaris que desitgin fer ús d'aquest servei gratuït han de demanar-ho prèviament adreçant-se a l'Ajuntament. La recollida es realitza els dimarts, només per aquelles ubicacions que prèviament han estat comunicades pel ciutadà. Els voluminosos s'han de treure al carrer la nit anterior a la recollida, atès que el servei s'inicia molt d'hora al matí.

Per tal de tenir un entorn net i endreçat, cal una crida al civisme de tothom. Encara hi ha veïns i veïnes que no fan servir aquest servei i deixen els residus al costat dels contenidors, un fet que està prohibit i pot ser sancionat.

El darrer any es van comptabilitzar la recollida d'unes 72 tones en tot el municipi. Enguany, en els cinc darrers mesos ja s'han recollit al voltant de 40 tones. El coordinador de la Brigada Municipal de Cabrils, en Ferran Salazar, ha comentat la importància de conscienciació social: "És preocupant que a finals d'any gairebé puguem duplicar les xifres del 2015".

Aquest servei que posa a disposició dels ciutadans l'Ajuntament de Cabrils neix com a reforç al servei de la deixalleria del Camí del Mig, mancomunada amb Cabrera de Mar i Vilassar de Mar. Tal com s'estableix a l'Ordenança de les Taxes per la prestació del servei de gestió de residus municipals, l 'utilització de la deixalleria suposa la reducció d'un percentatge sobre la quota tributària.

COMPARTIR A
Share Button