MUSICAB festival, la nova imatge del Festival de Música de Cabrils

L'Ajuntament de Cabrils fa enguany una forta aposta pel Festival de Música. Durant més de sis setmanes, artistes de la talla de Paco Ibáñez, Roger Mas o CaboSanRoque ompliran de música el municipi, que ja es prepara per aquesta 28a edició que portarà el nom de MUSICAB festival i que preten convertir-se en el referent musical de tot el Baix Maresme.

El Festival Internacional de Música de Cabrils va nèixer en el 1989, un any després de la primera Mostra Gastronòmica. Fins a l'edició del 2015, estava principalment centrat en la música clàssica, però l'Ajuntament va decidir obrir-lo a altres estils musicals i va rebatejar-lo com el Festival de Música de Cabrils.

Enguany es pretén fer un apropament molt més a la realitat del municipi, canviant d'espai i tipus de programació. "Volem aconseguir un nou festival, amb un nou estil i manera de fer: proper, senzill, sense etiquetes, acollidor...", assenyalen des de la Regidoria de Cultura del municipi.

Des del 17 de juny fins al 6 d'agost, Cabrils oferirà un total de nou concerts emmarcats dins un ampli ventall d'estils musicals, des de la música clàssica a l'electrònica. MUSICAB festival es presentarà el 17 de juny a la plaça de l'Església amb el concert gratuït del grup cubà Banda Ashé i el seu repertori que combina temes propis i versions de temes antològics cubans. Els plats forts, però, es podran veure a partir del 2 de juliol a Can Barba, una masia de finals del segle XVII, a la llera del torrent de la Llobatera, on es troba l'Arborètum de Catalunya.

Entre les actuacions més rellevants, també hi ha la del cantautor Roger Mas, que el divendres 15 de juliol presenta les cançons del seu nou disc, Irredempt. Una de les nits més esperades serà la del 31 de juliol, en què Paco Ibáñez mostrarà el seu projecte artístic, cultural i personal Vivencias, on repassa tot allò que ha viscut en 80 anys de vida i 50 sobre l'escenari.

La proposta més trencadora arribarà el dissabte 6 d'agost, en què es podrà ballar a ritme de les màquines de CaboSanRoque, el pop independent de Joe Crepúsculo o el techno house de la dj i productora cabrilenca Sara V.

Pels més petits, també s'oferiran concerts familiars, com és el cas de Pinker Tones el 9 de juliol al parc Anselm Clavé o el de Reggae per a Xics el 23 de juliol a Can Barba.

Però no tot serà música. Enguany, Cabrils vol fer del festival una fusió de música, gastronomia i patrimoni del poble. Per aquest motiu, al festival, la gastronomia estarà representada amb sopars que oferiran diferents restauradors del municipi, al mateix recinte dels concerts, amb degustacions de productes maresmencs.

Les entrades als concerts es podran comprar a partir del 9 de juny. La venda es farà on-line a través de CABRILStiquet, al Centre Cívic La Fàbrica (C/Domènec Carles, 21) o a la guixeta des d'una hora i mitja abans de cada concert.

COMPARTIR A
Share Button