Cabrils se suma al Servei d'Acollida Itinerant

L'Ajuntament de Cabrils ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per la prestació del Servei d'Acollida Itinerant al municipi. El CCM ha presentat aquest matí a la Sala de Plens de l'Ajuntament el nou servei que estarà disponible a partir del pròxim dimecres 1 de juny.

El CCM gestiona aquest servei, des que el Parlament de Catalunya va aprovar el 28 d'abril de 2010 la Llei 10/2010 d'acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya. L'objectiu del projecte és promoure l'autonomia i la igualtat d'oportunitats assolint una major cohesió social. Posteriorment, es va aprovar la inclusió dels nous ciutadans, ja siguin estrangers com d'altres municipis de l'estat espanyol.

A l'acte han assistit l'alcaldessa Lina Morales, els regidors, treballadors socials, la coordinadora de l'Escola d'Adults, l'encarregat de l'OAC de la policia local, el cap de Servei Territorial del consistori, el Tècnic Auxiliar de Borsa de Treball i Padró i la responsable del Departament de Joventut.

L'Ajuntament, com a agent actiu informarà i derivarà als usuaris als diversos serveis per facilitar la seva integració social i laboral a través del padró municipal i dels serveis municipals. Des del consistori també es facilitarà el coneixement de l'entorn i es donarà suport als nouvinguts amb uns mòduls formatius, que es realitzen des del CCM.

A més, el servei de primera acollida atorgarà certificats oficials, els quals tindran eficàcia jurídica en l'àmbit competencial de la Generalitat i dels ens locals, i també eficàcia en procediments d'estrangeria, adquisició de la nacionalitat i d'altres segons determini l'ordenament jurídic vigent.

Podeu consultar més informació sobre el Servei d'Acollida Itinerant al següent enllaç del CCM

COMPARTIR A
Share Button