El jurat de Viles Florides visita Cabrils per avaluar les millores del municipi

El jurat de la Confederació d'horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) especialitzat en el projecte Viles Florides va visitar ahir l'Ajuntament de Cabrils.

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per la seva actuació en matèria d'enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. La Flor d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits.

Cabrils, des de l'any 2013, és un dels 75 municipis de Catalunya que està distingit com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l'espai urbà. De moment, el municipi manté dues flors.

Amb motiu del seguiment que es fa a aquests municipis ahir al migdia va tenir lloc la visita del jurat. L'objectiu d'aquesta visita va ser l'avaluació i seguiment de les millores realitzades al municipi des de la darrera visita l'any 2015.

A l'acte van assistir tres membres del CHOC, l'alcaldessa Lina Morales, el Regidor de Manteniment i Serveis de la Via Pública Manel Pérez i tres tècnics del servei municipals de Parcs i Jardins i Via Pública.

Durant l'acte es va fer una presentació digital a la Sala de Plens de l'Ajuntament, a càrrec del Regidor de Serveis de la Via Pública, amb la participació dels tècnics i la interacció dels membres del jurat, que anaven formulant preguntes.

Un dels aspectes que es valora, i que es va tractar durant l'exposició, és el patrimoni vegetal i paisatgístic. En aquest apartat es té en compte la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística i l'estat de manteniment, entre altres coses.

També es valora el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà. Un tercer paquet d'elements és el relacionat amb l'ús social i les sinergies amb l'activitat turística, com ara el desenvolupament d'una estratègia de promoció vinculada als espais verds, la promoció del distintiu Vila Florida, l'organització d'esdeveniments relacionats amb els jardins i les plantes, programes d'educació ambiental, accions de participació ciutadana, etc.

En acabar l'acte de presentació a l'Ajuntament, es va procedir en presència i participació de l'alcaldessa, a una visita per tres punts enjardinats del municipi: el Passeig de Cabrils, Can Mas i Can Xurroia. Aquesta visita es fa per verificar les millores i innovacions defensades davant els membres del jurat durant l'exposició.

COMPARTIR A
Share Button