Cabrils, a punt per la Festa Major de la Santa Creu

Cabrils ja es prepara per a la gran cita. El pròxim diumenge 1 de maig a partir de les 10 del matí arrenca la Festa Major de la Santa Creu. Amb ella, arriben sis dies i nits plenes de concerts, balls, teatres, jocs, i moltes novetats i sorpreses.

Tot està a punt. Puntaires, gegants, diables... Tots plegats esperen el gran dia. Enguany la festa arriba amb algunes novetats, que faran de la festa quelcom especial. "Cabrils des de l'aire", "dBar&Bar El cercatapes" o "Òpera de cine!" són algunes de les activitats que s'incorporen en el programa. "Volem innovar una mica i trobar nous actes que puguin engrescar a la població a sortir al carrer i participar. Que vegin que la Festa major està viva i, per tant, evoluciona amb noves propostes", comenten des de la Regidoria de Festes.

La XXIII Trobada de puntaires de Cabrils donarà el tret de sortida a la festa, que enguany serà els dies 1, 2, 3 i 6, 7 i 8. Els actes s'inicien el diumenge 1 amb la trobada de puntaires (10h) i amb el Gran Concert de Festa Major al vespre.

Dilluns arrencarà amb l'espectacle "Llepafils" per tota la canalla (11h). Paral·lelament, es farà l'excursió a la Cova de les Bones Dones per conèixer totes les seves llegendes i històries. A la tarda, hi haurà l'oportunitat de descobrir la immensitat de l'Univers amb el Planeteri Gegant a la Sala Teatre Concòrdia (17h). Més tard, tindrà lloc la cercavila de gegants, i tot seguit el pregó de la Festa Major i el repic de campanes (20h). A les deu del vespre, gran nit de teatre amb la representació de l'obra "Animals de companyia".

Durant el matí de dimarts, hi haurà l'espectacle familiar "Farsa de farsants" (11h). A banda, un any més se celebrarà la missa de l'ofici de Festa Major. A les 14h, es farà l'homenatge a la gent gran del poble, amb el dinar popular i el ball amb el duet "Black&White". A les 17h, tothom podrà gaudir d'una tarda plena d'atraccions a Can Botella. Pel mateix dimarts al vespre està programat l'"Òpera de cine!". En coincidència amb la celebració de la Setmana Europea de l'Òpera, es projectarà a La Fàbrica "La Bohème", de Giacomo Puccini.

El divendres 6 a les sis de la tarda, arribarà "El circ de la Berta". Pares, fills, infants i joves podran provar les seves habilitats en diferents activitats de circ. Més tard, a les 23:30h, es farà el lliurament del Premi Concòrdia al cabrilenc o cabrilenca que hagi destacat en qualsevol aspecte de la vida del poble. Tot seguit, tindrà lloc el concert de Festa Major i la gran novetat d'enguany: "dBar&Bar El cercatapes". Es tracta d'una ruta gastronòmica pels bars i restaurants del centre del poble on es podrà degustar una tapa exclusiva i una beguda a cada parada. A mitjanit es farà el Ball de Festa Major amb l'orquestra Metropol.

El dissabte començarà amb una jornada de portes obertes al CEM Cabrils, on s'oferiran activitats per tot el públic. L'Arborètum també obrirà les seves portes perquè tothom qui vulgui pugui conèixer aquest equipament municipal. Paral·lelament, el Museu organitza una visita guiada a l'hipogeu de Can Verivol (10:30h). Durant el matí, també es farà el lliurament de premis del concurs de fotografia viles florides, i a les 14h es farà l'arrossada a Can Barba.

A la tarda, hi haurà xocolatada, i tot seguit a La Fàbrica, "Els secrets de Mr. Stromboli". Ja entrada la nit, els Peluts de Foc obriran les portes de l'infern perquè un munt de diables envaeixin els carrers i les places del poble amb els correfocs, que començaran a les deu del vespre des de la plaça dels Motius. A mitjanit, arriba el gran moment pels joves, amb Obeses en concert.

Diumenge arrencarà amb una altra novetat d'aquesta festa: la fira foodtracks i d'artesania. Durant tot el dia, es podrà gaudir de menjar elaborat per la fira d'artesania. A partir de les onze del matí, es farà la plantada de gegants, i a continuació la cercavila i la ballada.
Al migdia, torna després de molts anys la festa castellera, que tindrà lloc a la plaça de l'Església. A la tarda, els joves de 9PAS faran una exhibició de dansa urbana, i tot seguit, a l'escola L'Olivera es podrà veure Cabrils a vista d'ocell amb un vol captiu en globus (19h). A les deu del vespre, un mapping a la façana de l'església posarà el punt final a sis dies de gresca per grans, canalles i joventut.

Podeu consultar el programa de la Festa Major en el següent enllaç.

COMPARTIR A
Share Button