Cabrils s'omple de roses, poesia i música per celebrar Sant Jordi

Cabrils va celebrar dissabte la seva Diada de Sant Jordi. En un dia on el Sol ja començava a fer-se notar des de ben d'hora, no van faltar activitats per tot el poble.

Hi havia qui ja comprava la rosa de bon matí a les paradetes que acompanyaven la jornada, i d'altres que començaven a amuntegar-se davant La Fàbrica. L'acte inicial, a dos quarts d'onze, va anar a càrrec dels Peluts de Foc, la colla de diables del poble. Nens, nenes, pares, mares, avis i àvies van poder gaudir de la representació de la Llegenda de (Sant) Jordi, una versió lliure i diferent de la tradicional.

Tot just després, es va fer entrega dels Premis del Concurs de Dibuix Infantil i de la Mostra Literària de Cabrils. Tots els guanyadors van anar pujant a l'escenari per recollir el seu premi. En acabar, tots els assistents a l'acte van quedar meravellats amb l'espectacle de màgia d'ADAN XOU. Els premiats es poden consultar en el següent enllaç.

A mig matí, la música es va tornar protagonista de la jornada. L'Escola de Música de Cabrils va representar "Els Peluts de Cabrils", un conte que van musicar i que dóna suport a les llegendes de Cabrils que formen part del patrimoni. Des dels més petits fins als més grans, tots van deixar admirats els presents a la Biblioteca. Després de l'actuació, es va fer l'entrega de premis del conte musicat 2017. El conte que es musicarà el pròxim any serà "Les aventures de la Laia".

En una jornada com aquesta, no podia faltar la literatura. Per això, els joves alumnes del taller de Còmic i Manga de l'Espai Jove l'Altell van aprofitar la Diada de Sant Jordi per fer la presentació de la seva revista, "Fanzine Komorebi". Es tracta d'un recull de dibuixos i de mostra a la seva passió.

Els usuaris de la Biblioteca de Cabrils van posar amb les seves veus una cloenda d'altura a la jornada. Tothom qui va volver, va poder fer una lectura en veu alta d'algun fragment d'un llibre. Cabrilencs i cabrilenques de totes les edats van voler compartir amb el poble un petit i intens moment de poesia.

COMPARTIR A
Share Button