La Taula de Suport a les Persones Refugiades de Cabrils destina els recursos econòmics a una ONG

La Taula de Suport a les Persones Refugiades de Cabrils va acordar en l'última reunió destinar els recursos econòmics recaptats a l'ONG Acció Solidària i Logística (ASL). La Taula ha optat per l'acció directa sobre el terreny donada la dilació del procés d'acollida de persones refugiades i l'agreujament de la situació.

La Taula es va constituir fa cinc mesos i reuneix entitats i associacions, veïns i veïnes, partits polítics municipals i l'Ajuntament. En aquesta primera reunió es va acordar treballar en accions de suport i acollida a les persones que fugen de la guerra a Síria. Un dels objectius que es va fixar és fer de Cabrils un municipi d'acollida i generar totes les accions de sensibilització i de suport possibles.

Uns exemples de les accions que s'han proposat des de la Taula han estat la jornada "Quan vam ser refugiats" i el Concurs "Sàpiens" del desembre, o el Concert Solidari d'aquest mes. Aquestes accions pretenen conscienciar i sensibilitzar amb una participació activa, flexible i lúdica. A més, aquestes accions fan possible la recaptació de diners, que arriba a uns 7.000€ avui dia.

Les divuit persones assistents a l'última reunió, que va tenir lloc el 7 d'abril, van acordar unànimement destinar la quantitat recaptada fins al moment a l'ONG Acció Solidària i Logística (ASL) – Equip de Rescat en Emergències Catalunya (EREC-CERT), que està treballant en el camp d'Idomeni.

A més d'aquestes mesures, també es va acordar definir noves línies d'acció de la Taula. Com una de les tasques a fer, es va assenyalar la cerca d'un habitatge que es pugui destinar a acollir una família refugiada, amb la cessió d'un habitatge per part d'algun particular o l'opció de llogar-ne un.

Per poder participar en la Taula es pot omplir aquest formulari o escriure a l'adreça acull@cabrils.cat

COMPARTIR A
Share Button