Alumnes de l'IES participen en una xerrada sobre les malalties de transmissió sexual

Els alumnes de tercer d'ESO de l'IES de Cabrils van visitar ahir al matí La Fàbrica per assistir a l'obra teatral "Que sí, vida!", una representació de l'associació Teatreacció sobre les malalties de transmissió sexual.

L'activitat va consistir en una representació sobre la sexualitat i en un debat final amb els alumnes. Els joves van explicar que "és una activitat molt útil" i van destacar la importància del to humorístic amb el qual es transmet la informació, ja que "dóna més confiança". "Un tema que normalment no pots parlar amb molta gent, ho aconsegueixen tractar d'una manera entretinguda", comentaven entre ells.

Es tracta d'una activitat destinada als alumnes de tercer d'ESO, tot i que algun d'ells va considerar que seria interessant que es tractés el tema amb cursos anteriors: "Podria ser fins i tot una activitat per segon. Per nosaltres està bé, però el canvi de mentalitat a vegades arriba abans i és important estar informat".

L'humor, un factor clau

El grup que va dur a terme l'activitat, Teatreacció, és una associació de caràcter cultural constituïda per professionals vinculats als àmbits del teatre i l'educació i està especialitzada en el teatre d'intervenció social. "Volem que coneguin millor tot el referent a la sexualitat, a les malalties de transmissió sexual i com prevenir-les sobretot. És una activitat de prevenció més que d'informació", comentaven els actors.

"És molt important la manera com arribar a ells i fer-ho d'una forma que un tècnic de la salut no hi arriba. No perquè la informació sigui pitjor ni millor, sinó perquè des de l'humor pots parlar i dir coses que no estan acostumats a parlar i que es ruboritzen en escoltar", afegien.

Aquesta acció forma part del Programa PIDCES, un projecte de la Regidoria de Joventut que recull diferents accions de descentralització i dinamitzacio de la informació a l'IES. L'objectiu és desenvolupar diferents actuacions a l'institut i fora del mateix, per tal de promoure la informació, la formació, la dinamització i la participació dels joves estudiants.

Des de Joventut es contacta amb la Coordinadora Pedagògica del centre, que és la persona de referència que recull les inquietuds, demandes i neguits dels tutors i tutores, coordinadors, pares i mares. Les activitats s'emmarcaran en diferents àmbits: salut (alimentació, autoestima, prevenció consum de drogues...), emprenedoria, orientació acadèmica i professional, foment de la participació... Un cop es concreta la temàtica a treballar, Joventut cerca l'entitat o el professional que portarà a terme aquella proposta que pot donar resposta a les necessitats que es volen treballar. Es programem activitats per cada curs de secundària i per cadascun dels trimestres. 

Amb aquestes activitats que es treballen amb l'IES es vol donar a conèixer el servei d'informació als joves, per tal que si mai tenen cap altre necessitat d'informació o assessorament, sàpiguen que poden adreçar-se a l'Espai Jove Altell.

COMPARTIR A
Share Button