La Policia Local de Cabrils celebra la seva Diada

Aquest matí ha tingut lloc la celebració del Dia de la Policia Local de Cabrils al Centre Cívic La Fàbrica. A l'acte han assistit unes 70 persones, entre els membres de la Policia Local del municipi, altres cossos de seguretat i emergències de la comarca, els regidors, entitats del municipi que col·laboren amb la Policia com la Creu Roja, l'ADF Burriac, el jutge de pau, i familiars i amics.

Es tracta d'un acte que té lloc a l'abril, perquè coincideix amb la data de la creació del cos de la Policia Local de Cabrils, tot i que concretament és l'11 d'abril de 2002, però per qüestions d'agenda es va decidir celebrar-ho el dia 14.

Aquesta commemoració s'aprofita per fer un repàs de què s'ha fet durant l'any i tractar un tema concret. El darrer any es va convidar un expert en seguretat per parlar sobre la proximitat de la Policia Local. L'acte d'enguany ha comptat amb la presència de la Subdirectora General de Coordinació de la Policia de Catalunya, la Begonya Curtó, que ha volgut destacar la importància de la corresponsabilitat entre els actors del sistema policial. "La coordinació no és opcional, la compartició d'informació tampoc ho és, és una obligació, és indispensable per l'eficàcia de l'acció policial", ha indicat Curtó.

En el seu discurs, ha afegit que "tenim un sistema de policia de Catalunya que treballa d'acord amb un model que intenta construir" i que "la intenció és treballar per enfortir el sistema", tot i que "falten eines per conèixer en profunditat qui som". Per això, Curtó ha informat que aquest any es farà per primera vegada una memòria de les policies locals, per tal de saber on s'ha de millorar.

La celebració també és una excusa per condecorar i distingir els agents tant de la policia local, com altres entitats o altres cossos de seguretat, sigui per antiguitat o per algun mèrit policial. En aquesta edició, s'ha concedit la medalla al mèrit en categoria de plata a dos agents que van salvar la vida a una persona al reanimar-la després de patir una aturada cardiorespiratòria en un accident de circulació.

També han rebut una felicitació tres Mossos d'Esquadra: el Comissari Joan Figuera, cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Bonaventura Comas, cap de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar i el sotscap de l'Àrea Bàsica Policial, en Jordi Rovira. El reconeixement ha estat per l'excel·lent col·laboració i cooperació del cos dels Mossos d'Esquadra amb la Policia Local.

"Aquesta col·laboració ha fet que el municipi de Cabrils sigui un exemple de coordinació i de cooperació entre tots dos cossos, que és com si fóssim l'únic cos", ha senyalat el sergent de la Policia Local de l'Ajuntament de Cabrils Daniel Sanabria. "Hem arribat a assolir les fites més grans de coordinació policial. Això es demostra operativament en el fet que, per exemple, a diferència de la resta del territori, que hi ha una tendència a l'augment de robatori amb força, a Cabrils s'ha disminuït en un 23%", ha explicat Sanabria.

L'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, també ha volgut agrair la tasca dels Mossos d'Esquadra: "Gràcies per la gran tasca i per l'excel·lent i estreta col·laboració amb el municipi de Cabrils, ens sentim molt recolzats". A més, l'alcaldessa ha destacat la qualitat del cos de Policia Local del municipi: "Tenim una policia d'efectivitat però també de molta qualitat".

COMPARTIR A
Share Button