Torna el programa

El Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa per quart any consecutiu el programa d'experiència professional per l'ocupació juvenil a Catalunya "Joves per l'Ocupació".

Uns 40 joves han començat ja aquesta setmana a rebre formació professional en un curs de 300 hores i 80 hores de pràctiques no laborals. L'objectiu del programa és millorar l'ocupabilitat de les persones joves a partir d'una qualificació i unes competències professionals que els assegurin unes mínimes garanties d'estabilitat i futur professional.

El projecte, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya amb fons provinents dels Pressupostos Generals de l'Estat i del Fons Social Europeu, està adreçat a joves d'entre 16 i 24 anys que es trobin a l'atur, tinguin una baixa qualificació o hagin abandonat el sistema educatiu. Com a requisit indispensable, els joves han d'estar inscrits com a demandants d'ocupació i apuntats al Registre de Garantia Juvenil.

En aquesta edició, els joves poden realitzar pràctiques en dos sectors d'activitat: sanitat i comerç i, concretament, en dues de les especialitzacions laborals més demandades: zelador/a sanitari/ària i auxiliar de magatzem i comerç.

Una jove de 23 anys de Cabrils va començar dilluns el curs de Mosso de magatzem. Es tracta d'una formació per treballar i aprendre temes de logística per saber organitzar un magatzem. "Em vaig assabentar del programa gràcies a l'Espai Jove Altell i com no estava treballant ni estudiant vaig decidir apuntar-me", explica la jove cabrilenca.

El programa combina accions d'orientació, tutorització, seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional a les empreses, amb la possibilitat d'un contracte de treball d'un mínim de 6 mesos. 

COMPARTIR A
Share Button