S´inicien els treballs de restauració de la Cova de les encantades

El passat divendres 5 de febrer es van iniciar els treballs de restauració a l’entorn de la Cova de les Encantades o de les Bones Dones, situada a la vessant est de la muntanya de Montcabrer.

Les tasques de restauració es centren en facilitar la localització, millorar l’accessibilitat i preservar l’element de patrimoni arqueològic. Abans d’iniciar els treballs, els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que van donar llum verda a les actuacions.

En el cas de la Cova de les Encantades, el principal repte rau en el fort pendent que dificulta l’accés. De les traces existents, s’ha seleccionat la més definida, millorant el perfilat tot excavant en la roca mare i marcant la via principal amb una corda de cànem a ran de terra. I per millorar-ne la seguretat, es col·locaran punts de subjecció mitjançant grapes en els punts de més desnivell

Aquesta actuació s’emmarca en el “Projecte de restauració d’accessos a elements del Patrimoni Arqueològic del Parc de la Serralada Litoral”, que inclou dos altres jaciments més: la Cova de Can Nadal, a Vilanova del Vallès, i la Cova de la Granota, a Vilassar de Dalt. En tots tres casos, està previst instal·lar senyalització direccional de senders des de la pista principal i a través del corriol que mena al punt d’interès en qüestió.

El pressupost de les obres d’adequació està valorat amb 8.825,23€ i tenen una previsió de durada d’unes 2 setmanes.

L’any 2011, l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ja va editar un fullet descriptiu sota el títol “5.000 anys d’història. Itinerari pel patrimoni arqueològic” en el qual aquestes tres coves formen part dels 13 elements patrimonials que pertanyen als municipis del Consorci del Parc de la Serralada Litoral i que configuren un recorregut que combina patrimoni i cultura en un entorn natural i paisatgístic de gran valor i bellesa. 

COMPARTIR A
Share Button